Diensten

Boomverzorging


Boomverzorging

Boomverzorging is een specialistisch vak. Door de aanwezigheid van allerlei omgevingsfactoren zoals huizen, sloten en wegen vergt dit een zeer nauwkeurige aanpak. Boomverzorging is een ruim begrip. Het kan verschillen van begeleidingsnoei, achterstallig onderhoud, begeleiden van leibomen, knotten van wilgen, kandelaberen en kappen van bomen.

Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van boomverzorging en kunnen u hierbij van dienst zijn.

  • Begeleidingssnoei

Begeleidingssnoei wordt uitgevoerd bij jonge en halfvolwassen bomen. Met als doel de toekomstige takvrije stamhoogte te realiseren.
Er dient gekeken te worden naar de gewenste takvrije stam en de gewenste kroondiameter zodat de boom geen overlast veroorzaakt als hij volgroeid is.
Bij begeleidingssnoei worden tevens slecht aangehechte takken uit de boom verwijderd. Dit voorkomt eventuele schade bij afbreken van de tak tijdens een storm.

  • Onderhoudssnoei

Een boom komt het mooist tot zijn recht als hij regelmatige verzorging krijgt.
Het snoeien is daarbij voornaam. Bij onderhoudssnoei worden te lange takken ingekort. Eveneens worden slecht aangehechte takken uit de boom verwijderd.
De werkzaamheden worden door onze gecertificeerde boomklimmers uitgevoerd die alle benodigde gereedschappen en veiligheidsmiddelen tot hun beschikking hebben.

  • Kandelaberen

Oudere bomen, die door wortel- of stormschade onveilig geworden zijn, worden soms onterecht verwijderd. Kandelaberen kan een redding zijn voor deze bomen. Hierbij worden de zware gesteltakken op ongeveer 2 à 3 meter uit de hoofdstam afgezaagd, waarna ze weer uitlopen. Hierdoor ontstaat een compacte dichte kroon die minder overlast geeft en waarbij de markante stam behouden blijft. Een gekandelabeerde of geknotte boom dient eigenlijk eens in de 3 tot 5 jaar opnieuw kaal gezaagd te worden. Hiermee wordt voorkomen dat de nieuwe kroon te zwaar wordt en er takken afbreken.